Pirouette krijgt titel ‘Ambassadeur Moderne Dans’

Danscentrum Pirouette krijgt titel ‘Ambassadeur Moderne Dans’

uit handen van minister Joke Schauvliege

Zaterdag 22 februari 2014 vond in een uitverkocht cultuurcentrum De Herbakker de zevende editie van Dance.Vibes plaats, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, mocht de titel ‘Ambassadeur moderne dans in Vlaanderen’ uitreiken aan Danscentrum Pirouette uit Alsemberg. Met de titel geeft Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.

Acht gezelschappen hadden zich sinds de preselectie klaargestoomd om een prachtige resultaat

neer te zetten op het podium van cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo: Choreoteam Dans- & Turnclub Immer Vooruit (Gent), Danscentrum Pirouette (Alsemberg), Dansgroep Hilde Goyens (Leuven), JesCom (DanceAction, Leuven), EDC Modern Cie (Elevation DanceCademy, Oostende), Danscompagnie Modaté (Leuven), Dansschool S-pression (Meetjesland) en SaKo Compagnie (Gent).

Danscentrum Pirouette on stage ©Maarten Marchau

Danscentrum Pirouette on stage ©Maarten Marchau

Het talrijk opgekomen publiek genoot van de kwaliteit van de optredens en het aanstekelijke enthousiasme van de dansers. Terwijl de jury zich terugtrok om een oordeel te vellen, was er als kers op de taart nog een gastoptreden van de uittredende ambassadeur 2013 ‘Het DansAteljee’ uit Kontich.

Niemand minder dan Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, mocht de avond afsluiten en de winnaar bekend maken. Ze loofde de groepen voor het artistieke niveau van de avond: “Dans is zoveel meer dan louter technische uitvoering: dans is onmogelijk zonder creatie, expressie en inleving.” Ze was dan ook maar wat blij dat ze twee groepen in de bloemetjes mocht zetten.
Dansschool S-pression(Meetjesland) kreeg van de jury een eervolle vermelding voor creativiteit, maar het was Danscentrum Pirouette uit Alsemberg die de ambassadeurstitel in ontvangst mocht nemen. Met de magische choreografie ‘Dance is art…’ van Lise Alexander werden verschillende kunstdisciplines samen gebracht in dans.

De jury bestond uit Claire Paniez (voorzitster), Christophe Degelin, Marjorie Keymis, Peter Kongs en Sylvie Van Hulle.

                                 Danscentrum Pirouette groepsfoto ©Maarten Marchau Danscentrum Pirouette uitreiking ©Maarten Marchau

Danscentrum Pirouette groepsfoto ©Maarten Marchau

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met dansschool S-pression.

Facebook
Twitter
WhatsApp