PREDANS

Op een speelse en fantasierijke manier leren de kinderen bewegen op de mooiste en meest uiteenlopende muziekgenres, waarbij hun energie en creativiteit de hoofdrol spelen. Alle kinderen worden in en mum van tijd omgetoverd tot sprookjesfiguren.... De meisjes passen de schoentjes van Assepoester, dansen op het bal van Doornroosje.... De jongens met een hart van Romeo en de zweefkracht van Peter Pan, zijn Prins aan huis. Deze magische lessen zijn de gepaste voorbereiding op later klassiek ballet en moderne dans, op audities en andere professionele scholen! Voor meer info, gelieve de "LEEFTIJDEN" pagina te bekijken aub ..

KLASSIEK

Met klassiek ballet kun je beginnen als je ongeveer 7 jaar bent. De danstechniek is gebaseerd op het vastomlijnd systeem van de vijf voetposities en het endehors (naar buiten draaien van benen en voeten). Binnen elke oefening worden verschillende basisbewegingspatronen gecombineerd tot en muzikaal geheel. De moeilijkheidsgraad wordt bepaald door de verschillende niveau's die we voorzien. De klassieke danstechniek dient ter ondersteuning van de moderne en hedendaagse dansvormen. Voor meer info, gelieve de "LEEFTIJDEN" pagina te bekijken aub ..

POINTES

Tijdens deze unieke les kan men een volwaardig niveau en dans- en podiumtalenten ontwikkelen en een bestaande, actieve dansopleiding aanvullen. Deze speciale, soms geliefde, soms gevreesde schoentjes garanderen de versterking van voeten, knieƫn en bevorderen de houding en het evenwicht. Door deze gespecialiseerde les wordt de aandacht getrokken op klassieke getinte basis, maar ook andere stijlen op uiteenlopende muziekgenres zullen aan bod komen! Voor meer info, gelieve de "LEEFTIJDEN" pagina te bekijken aub ..

JAZZ

Jazzdans is een moderne manier van bewegen waarbij bewegingen en/of vormen ontleend zijn aan het klassieke ballet en andere danstechnieken. Jazzdans is een ritmische dansvorm die wordt gegeven aan de hand van vele soorten muziek, gaande van swingjazz, tot de allernieuwste hits. Het uitvoeren van eenvoudige tot meer ingewikkelde combinaties en de snelhied ervan bepalen het niveau. Door zijn mogelijkheden en technische basis blijft het 'in'. De niveau's A, B en C staan enkel open vanaf 14 jaar ( 3de middelbaar). Voor meer info, gelieve de "LEEFTIJDEN" pagina te bekijken aub ..

HIPHOP

HipHop is meer dan een dansvorm. Je zou het zelfs een cultuur kunnen noemen die rond de jaren 90 is overgekomen uit Amerika en vooral via de muziek clips op TV bekend geworden is. Kenmerkend zijn de krachtige uitstraling en snelle, springende en vloeiende beenbewegingen. In HipHop worden stijlen met elkaar vermengd (breakdance, newstyle,.....) wat dit genre heel aantrekkelijk maakt. Voor meer info, gelieve de "LEEFTIJDEN" pagina te bekijken aub ..

AFRO

Afrohouse is een Angolese dansstijl ontstaan rond 2010. Zijn oorsprong bevindt zich in Kuduro, een andere Angolese dansstijl die bestaat sinds de jaren 80. In vergelijking met Kuduro is Afrohouse veel rustiger en bevat vloeiende bewegingen. Wat Afrohouse typeert, is de attitude en het snelle voetenwerk gemixt met vloeiende party steps. Attitude en feeling is dan ook waar de lessen in eerste instantie op gefocust zullen zijn.

G-DANS

Binnen G-Dans wil ik dans aanbieden aan kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Dit kan zowel een verstandelijke als motorische beperking zijn.
Stap voor stap bouwen we dans en danspassen op, aangepast aan het niveau van ieder individu. We werken in verschillende groepen, zodat iedereen op zijn maat dans krijgt aangeboden. Dit kan op een speelsere manier waar toch nog steeds aandacht ligt op de uitvoering van de bewegingen. We dansen op verschillende soorten muziek, aansluitend bij de interesses van de dansers. We streven vooral naar plezier beleven tijdens het dansen en minder naar het presteren. Geheel vrijblijvend nemen we ieder jaar deel aan het predansoptreden.

WORKOUT

Heb je zin om te werken aan je conditie? Heb je zin in plezier en ontspanning? Dan is deze les echt iets voor jou. De les bestaat voornamelijk uit krachttraining: de benen, schouders, armen,... worden getraind. De les bestaat uit de combinatie van krachttrainingsoefeningen (zoals evenwichtsoefeningen , sprongoefeningen,...) en een choreo op het einde van de les. Er is geen niveau vereist dus iedereen is welkom.
Kom je niet graag alleen? Neem dan zeker jouw sportvriendin mee.
Kom gerust eens testen tijdens de eerste les van het dansjaar!

Close Menu