ALIX ARQUIN

Ik ben Alix, al sinds ik klein was danste ik rond in het huis en keek ik naar dansfilms op tv. Dit heeft mij zeer geïntrigeerd waardoor ik het jaar nadien zelf danslessen ben gaan volgen. Als 4-jarige maakte ik kennis met de danswereld. Ik heb verschillende dansstijlen gevolgd zoals klassiek, jazz, hiphop en pointes. Tijdens het jaar dat ik aan groepswedstrijden mee deed, heb ik zeer veel ervaring opgedaan en heb dit toegepast in mijn danslessen. Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst meegeholpen met de dansstages, en ben ik zo kunnen doorgroeien tot docent in opleiding binnen de dansschool. Nu ben ik klaar voor de volgende stap als docent bij de predansertjes. Ik wens iedereen zeer welkom in de lessen die ik zal geven en hoop dat ik mijn passie en liefde voor dans aan alle dansertjes kan doorgeven!

Blandine De Coninck

Blandine danst al sinds ze 3 jaar oud is en begon op 5-jarige leeftijd danslessen te volgen bij Pirouette. Ze volgde lessen in verschillende stijlen zoals hedendaags, fusion, modern, ballet, pointes, hiphop en jazz bij onder andere Isabelle Becquet, Lise Alexander, Jeremy Lepine, Michel Froget, etc. Ze heeft al enkele dansstages gedaan in Parijs bij Studio Harmonic. Ze deed doorheen de jaren ook mee aan enkele wedstrijden en optredens met Sandrine Balleux.

Op dit moment studeert Blandine taal- en letterkunde aan de Universiteit van Gent.

docent_202223_Celine_Pham

CÉLINE PHAM

Céline is bij Pirouette begonnen op 8-jarige leeftijd en heeft hier de stijlen jazz, klassiek en hiphop leren kennen. Dankzij Pirouette heeft Céline de kans gekregen om aan wedstrijden deel te nemen in zowel groep als solo, voornamelijk in de stijlen jazz en hiphop. Dans was (en is nog steeds) zo een grote passie, dat ze besloot om vanaf het derde secundaire de richting Dans te volgen bij Kunsthumaniora Brussel. Ze heeft er haar diploma behaald met een aandmoedigingsprijs om verder te gaan in dans.

Ze heeft dan ook audities gedaan bij dansscholen zoals het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, ArtEZ en Codarts. Ze werd toegelaten bij Codarts voor de opeiding Docent Dans, maar besliste andere studies te volgen. Nu heeft ze naast een diploma Dans, ook een diploma Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg behaald aan Hogent. Dans volgt ze nog steeds met een grote passie en wilt deze passie met de volgende generatie ook delen.

DARIO VANDEN STEEN

Dario is een allround danser uit Brussel, gespecialiseerd in Commercial, Hip Hop en Latin. Van jongs af aan droomde hij ervan om van dansen zijn werk te maken. Na enkele jaren deelnemen aan Hip Hop wedstrijden, is hij zijn dansopleiding begonnen bij FABRIC MAGIC. Daarnaast heeft hij ook Bewegings- en Sportwetenschappen gestudeerd. Momenteel werkt hij als professioneel danser, dansleraar en fitness coach. Hij heeft onder andere al gewerkt voor TV producties als #LikeMe, Het Gala Van De Gouden K's en 10 Om Te Zien, heeft al in videoclips meegedraaid van o.a. Stromae en The Starlings en heeft al op podium gestaan bij Het Schlagerfestival, #LikeMe In Concert, De Foute Party en Q-POP.

FEBE KERCKX

Febe ontdekte op 3 jarige leeftijd de magie van het dansen en heeft het sindsdien nooit meer losgelaten. Ze nam deel aan tal van wedstrijden in verschillende stijlen en behaalde een podiumplaats op het Europees Kampioenschap modern en jazz in 2018.

In het secundair besloot ze een professionele dansopleiding op het MUDA Kunstsecundair te volgen. Hier heeft ze haar diploma gehaald en momenteel studeert ze Docent Dans aan Fontys School of Fine and Performing Arts in Tilburg (Nederland). Haar hart voor dans en de ervaringen die ze meeneemt hoopt ze dan ook door te geven aan haar dansers.

FEEBE ROBYNS

Feebe startte haar danscarrière op 4-jarige leeftijd bij Pirouette. Doorheen de jaren heeft zij diverse dansstijlen beoefend waaronder klassiek, jazz, modern en hiphop. Ook was zij een aantal jaar dansdocent tijdens onze zomerstages. Na het vele jaren zelf dansles volgen besloot ze haar passie voor dans even on-hold te zetten en zich volledig te focussen op haar studies Ergotherapie. Dit diploma heeft zij 3 jaar geleden behaald.

Lang kon ze de danskriebels niet negeren en begon als dansdocent om haar passie voor dans door te geven aan de jongere dansers. Ondertussen geeft Feebe reeds 6 jaar dansles in onze dansschool en hoopt zij ook dit jaar de kinderen een sprankelend dansjaar te bezorgen.

GLORIA IANNELLO

Opleiding in klassieke dans door Francis Pedros en Christine Lassauvageux (sterdanseres en eerste soliste van het Ballet de Wallonie). Modern met Isabelle Becquet. Opleiding en stages bij de Harmonica Studio: Wayne Bayers, Reddha, Mickael Cassant, Thierry Verger, ... Opleidingscursus in België met Anthon Lashky.

Danseres voor Quentin Mosiman, L'Oreal, Doe een wens, Notre dame de Paris (Belgische versie), Le Grand Joho (tour door Vorst Nationaal). Revue danseres, cabaret in Mons (le Marais) en Luik (Trocadero). Talloze evenementen, shows en verscheidene podia. Voormalig model en fotomodel pro.

KAREN MOONS

Al sinds mijn 4 jaar ga ik al dansend door het leven. Wat begon als een hobby groeide snel uit tot één van mij grootste passies. Ik zette mijn eerste pasjes bij Ballerino Dansstudio’s waar ik een intensieve opleiding kreeg in verschillende stijlen: klassiek ballet, pointes, (modern) jazz, hip hop, ragga…. Later heb ik me ook bij Studio MoovZ verder kunnen verdiepen in de jazz-technieken. Hier gaf ik zes jaar les en coachte ik enkele solo’s en groepsdansen voor wedstrijden. Ik volg nog steeds danslessen en workshops van bekende namen: Isabelle Becquet, Laurent Flament, Jasmin Van Aken… omdat ik nog niet uitgedanst ben en nog zo veel wil leren!

Het is dan ook met heel veel plezier en liefde dat ik mijn kennis over dans meegeef aan de volgende generatie(s)! Ik kijk er super hard naar uit om met het team van Pirouette en de dansers samen te werken!

KIRA GERMIS

Dans is een groot deel van Kira haar leven sinds ze 6 jaar oud is. Ze begon met Klassiek en Jazz en heeft door de jaren heen haar passie uitgebreid met verschillende andere stijlen zoals modern, pointes, hiphop en commercial. Ze heeft ook 2 jaar in het wedstrijdteam van Pirouette gezeten.

Kira is vooral fan van de dansstijlen hiphop en commercial. Deze volgt ze zelf ook nog zodat ze kan blijven bijleren en haar kennis kan verbreden om die door te geven aan de dansers in haar lessen.

KYARA ROSENSTEIN

Op 5-jarige leeftijd startte Kyara bij Pirouette met klassiek en jazz. Doorheen de jaren heeft ze haar dansgenres verder uitgebreid en ook kennis opgedaan met de stijlen modern, hedendaags en hiphop. Daarnaast kreeg ze ook de kans om op competitief niveau te dansen. Kyara danst vandaag de dag nog altijd en neemt ook graag deel aan workshops en stages om haar kennis over de dansstijlen uit te breiden. Ze kijkt er steeds naar uit om met de kinderen aan het werk te gaan en hoopt zo haar passie voor dans door te geven.

LIESL LUCKX

Als vierjarig meisje ontdekte ze de wereld van het dansen, vooral jazzdance was het genre waarin ze zich vele jaren verdiepte. Nadien kwamen ook ballet en moderne dans een de beurt. Op zestienjarige leeftijd kreeg ze de kans om op dansstage te gaan naar New York met een optreden als kers op de taart. Nadien volgden er nog vele stages in binnen en buitenland. De dansmicrobe lieten haar niet los. Na haar opleiding tot orthopedagoog en leerkracht, studeerde ze af met het diploma postgraduaat instructor in de dans te Katho-Reno te Torhout.

Met dit diploma op zak, kreeg ze verschillende aanbiedingen om dansles te geven. Zo begon ze klassiek ballet en jazz te geven binnen Pirouette. Na enkele jaren dansles te hebben gegeven aan kinderen wou ze een grotere uitdaging en verwezenlijkte ze binnen Pirouette haar grote droom: dansles geven aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Als leerkracht buitengewoon onderwijs was dit de perfecte aanvulling. Ondertussen is de G-dans een gevestigde waarde binnen de werkingen van Pirouette.

LISA FANNA

Lisa danst al sinds jaar 8 bij Pirouette. Ze begon met Klassiek en Jazz en volgde later ook een paar jaar pointes en hip-hop. Ze heeft al vaak dansstages gevolgd gedurende de vakanties en is ook al een paar jaar animator tijdens de zomer danskamp Pirouette. In 2016 nam ze deel aan verschillende wedstrijden klassiek met Sandrine Balleux. Dit is een grote passie voor haar die ze zo graag zou willen delen met veel jongeren.

Ze studeert kinesitherapie op de VUB en is ook al een paar jaren animator op speelpleinen.

MICHEL FROGET

Grenzeloze passie voor dans en beweging brachten Michel er toe, met allerlei grote namen uit verschillende disciplines samen te werken: Poppin Taco (USA), Ray Leeper (USA), Benedicto Cieza (ESP) en Isabelle Becquet (BE) om er een paar op te noemen. Michel put uit Hiphop, Jazz, Modern en Latin. Ruime muzikaliteit, uitstekende techniek en verrassende originaliteit zijn elementen die hem kenmerken. London, Parijs, New York, Los Angeles en Tokyo met artiesten als Snap, Enrique Iglesias en groep A+ zijn een greep uit zijn zeer gevarieerde carrière.

Michel deelt zijn know how met jong talent uit zowel de privé als de professionele sector. Zodoende is hij gedurende meer dan een decennium artistiek directeur van o.a. Dirty Ballet, Move-Dance Company en choreograaf geweest voor Com²pany Cues. Daarnaast ontwikkelde hij in 2015 samen met pro-speaker Chris Cotteleer de module "Walk Like a Winner" met betrekking tot lichaamstaal in het bijzonder. Nationaal en internationaal is Michel een vaste waarde in de danswereld. Momenteel docent aan De!Kunsthumaniora Antwerpen en repetitor en dramaturg voor het gezelschap Company HNDRD in nauwe samenwerking met hedendaagse topchoreografe Min Hee Bervoets.

OCEANA HOUSNI

Oceana begon op 4 jarige leeftijd te dansen. Later kwam ze terecht bij Pirouette en werd dansen haar passie. In oktober 2017 behaalde ze haar diploma dansdocent bij Danskant vzw. Ze heeft al verschillende jaren ervaring met lesgeven.

Oceana behaalde haar diploma “Leerkracht lager onderwijs” en deed de vervolgopleiding “Buitengewoon onderwijs”.

SANDRO BONO

Sandro disciplineerde zich als danser in verschillende dansstijlen waaronder jazz, modern, klassiek en hiphop. Doorheen de jaren nam hij deel aan verschillende danswedstrijden, dit zowel in groep of als solist. Zo mocht hij deelnemen aan enkele kampioenschappen en trad hij op tijdens gastoptredens en festivals in het binnenland, alsook in Nederland, Duitsland en Tsjechië.

Momenteel is Sandro nog steeds actief bezig als danser. Door zelf lessen te volgen in verschillende dansstijlen probeert hij zijn techniek op punt te houden en breidt hij zijn kennis over de dansstijlen uit. Dansen is zijn grote passie en dit hoopt hij daarom ook te kunnen doorgeven aan zijn leerlingen.

SHARI MOYSON

Shari zette reeds op 3-jarige leeftijd haar eerste danspasjes. Ze heeft doorheen de jaren van allerlei dansgenres geproefd: klassiek ballet, pointes, jazz, modern, hedendaags, hiphop, commercial, ragga, etc. Shari kreeg de kans om deel te nemen aan verscheidene wedstrijden en (gast)optredens zowel individueel als in groep, nationaal en internationaal. Ze nam meermaals deel aan workshops, stages en bootcamps. Shari is afgestudeerd in de richting lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven, met afstudeerrichting sportbeleid en -management. Nadien heeft ze nog een jaaropleiding marketing en eventmanager bijgestudeerd. Tot slot behaalde ze in haar vrije tijd een diploma animator in het speelpleinwerking, alsook een instructeur B in jazzdans.

Sinds 2015 geeft Shari haar danservaringen graag door aan dansers, klein en groot, en daar geniet ze met volle teugen van. Vandaag de dag is ze nog steeds actief in de danswereld en wil ze zich zo blijven ontwikkelen. Dansen blijft haar grote passie, en deelt dit met veel plezier mee in haar danslessen!

MOVOTO SHADDAI

Shaddai danst al jaren hiphop en werd verliefd op het genre toen ze 8 jaar oud was. Ze startte op 12 jarige leeftijd met dansen bij pirouette waar ze de basis en de cultuur leerde kennen. Later gaf ze bij habbekrats als vrijwilliger les en begon ze haar studies, communicatiemanagement, in Antwerpen. Maar toch bleef dansen haar passie!